0

A kosár üres!

Összesen
0,00 €

Pácienstájékoztató

Camlog logo

Mi a fontos a fogászati implantátumok vizsgálatakor?

Mi a fontos a fogászati implantátumok vizsgálatakor?

background photo
Számos ok miatt elveszthetjük fogainkat, például baleset, betegség vagy rossz szájhigiénia miatt. És a fogvesztés fáj. A jó hír az, hogy a hiányzó fogak funkcionálisan és esztétikailag helyreállíthatók. Manapság sok beteg választja a fogbeültetést.

Mik azok a fogászati implantátumok?

Minden fog gyökérből és koronából áll. Fogvesztés esetén az implantátum képes felvenni a természetes foggyökér funkcióját. A beültetés után a csont úgy nő a fogimplantátum köré, hogy a természetes fogakhoz hasonlóan szilárdan rögzüljön az állcsontban. Az egyedileg előregyártott pótlást egy adapter segítségével illesztik az implantátumra, amelyet műcsonknak is neveznek. A fogászati implantátumok több mint 30 éve tudományosan bizonyítottak, és bevált kezelési módszerré váltak. Az implantációs terápiát a száj egészségének javítására és az életminőség hosszú távú javítására használják.

Videó lejátszása

Mikor jöhet szóba az implantátum?

Ha egyetlen fog hiányzik, a foghiányt implantátummal lehet pótolni. Az egészséges szomszédos fogakra nincs szükség áthidaló támaszként, ezért nem kell őket lecsiszolni. Még a fogatlan területek is pótolhatók implantátumokkal. Az implantátumok ezután a rögzített fogpótlás támaszaként működnek. Sorvégi hiány akkor alakul ki, ha egy fogsor végén több őrlőfog hiányzik. Ebben az esetben az implantátum a legjobb és egyetlen megoldás a fogsor helyreállítására. Egy másik lehetőség a kivehető részleges fogpótlás, amely a mechanikus rögzítés miatt negatív hatással van a megjelenésre és a kényelemre. Még akkor is, ha minden foga hiányzik, nem kell megelégedni az instabil ragasztott fogsorral. A fix vagy kivehető fogsorok implantációs megoldásai stabil rögzítést és kényelmes kezelést biztosítanak. Az implantátumok ideális megoldást jelentenek számos helyzetben, amikor egyetlen, több vagy az összes fog hiányzik. Még a nagyobb foghiány esetén is lehetséges a rögzített fogászati helyreállítás implantátumokkal. A fogászati implantátumok bármilyen életkorban használhatók. Kivételt képeznek azok a gyermekek és serdülők, akik még növekednek. Bizonyos betegségek és az erős dohányzás is ellenjavallatok lehetnek az implantátummal történő kezelésben.

Miért az implantátum a legjobb alternatíva?

Funkció és esztétika

A csont létfontosságú vagy élő rendszer. Ez azt jelenti, hogy ha nincs harapási nyomás, a csont lassan elvékonyodik (sorvadás). Az implantátum ellensúlyozza ezt a csontvesztést, mivel remek mellékhatása van: edzi az állkapocscsontot. Segít megőrizni a csontok és az íny állapotát hosszú távon. Az implantátum funkciójában és esztétikájában a leginkább hasonlít a természetes fogakra.

Kényelem

Az implantátumokkal történő helyreállítás teljesen természetes érzés a szájban. Beszélgetés, nevetés, evés, csók - implantátumokkal az élet legtermészetesebb dolgai minden korlátozás nélkül lehetségesek. Az implantátumok a legnagyobb kényelmet nyújtják rögzített vagy kivehető fogpótlások esetén is: A restauráció lágyan fekszik az ínyen, könnyen tisztítható és ápolható.

Beruházás

Az általánosan elterjedt vélekedés, miszerint az implantáció drága megoldás, hamar felmerül, ha figyelembe vesszük az implantátum kezelésének élettartamát. Tudományos vizsgálatok igazolják az implantátumok hosszú élettartamát optimális gondossággal és rendszeres ellenőrzésekkel. A kiváló minőségű implantátumkezelés tehát hosszú távú befektetés a fogászati egészség jövőjébe.

Biztonság

Az implantáció egy bevált terápia. Több mint 30 éve biztonságos és elismert kezelési módszer. A folyamatos kutatás eredményeképpen manapság a siker aránya eléri a 97 %-ot.

Mivel jár az implantáció?

Minden implantátummal történő kezelés 5 lépésből áll - függetlenül attól, hogy csak egyetlen fogat kell kicserélni, vagy kiterjedt helyreállításra van szükség:

> Folyamat elkezdése

1. lépés - Diagnózis

A megfelelő kezelés meghatározásához a fogorvos felméri a kiinduló helyzetet. Az egyedi esettervezés a következőkön alapul:

  • röntgenfelvétel
  • panoráma röntgenfelvételek (ortopantomogram)
  • modellek
  • szükség esetén speciális funkcionális tesztek
  • szükség esetén cone-beam sugárzású számítógépes tomográfia (CBCT)
  • szükség esetén számítógépes tomográfia (CT)

E vizsgálatok részeként alternatív kezelési lehetőségeket mérlegelnek.

Tipp:

Kérdezze meg az előnyöket és hátrányokat, valamint a kockázatokat. Fogorvosa megbeszéli ezeket Önnel, és megalapozott döntést hoz arról, hogy melyik megoldás a legjobb az Ön esetében.

2. lépés - Előkészítés

A hosszú távon sikeres implantátumkezeléshez a helyzettől függően a következő előzetes kezelésekre lehet szükség:

  • a fogszuvasodás vagy az ínytasakok megszüntetése
  • fogszabályozó fogkorrekció
  • csontnövelés
Tipp:

Az aktív együttműködés e fázisban hozzájárulhat az implantátum kezelés végső sikeréhez.

3. lépés – Beültetés

A kezdeti stabil kapcsolódás a csonttal, a primer stabilitás, már az implantáció pillanatában létrejön. A gyógyulási szakaszban - a beültetést követő hetekben - egyre több csontnövekedési sejt csatlakozik az implantátum felületéhez. Ezt a folyamatot osszeointegrációnak nevezik.

A modern érzéstelenítési és beültetési módszerek biztosítják, hogy manapság az eljárás a lehető legkíméletesebb legyen. A szükséges idő nagyban változhat, és függ az implantátumok számától és az egyéni helyzettől.

A beültetés után kap egy implantátumigazolványt, amelyben a beültetett implantátum dokumentálva van és nyomon követhető.

4. lépés – Fogpólás behelyezése

A fogimplantátum behelyezése után néhány hónapba telik, amíg a csontsejtek az implantátumhoz csatlakoznak és meggyógyulnak. Ha szükséges, ideiglenes megoldást kap. Addig is az új fogait a fogtechnikus készíti el.

A funkció és az esztétikai eredmény ellenőrzése után behelyezhető a fogpótlás. Most az új fogak teljesen működőképesek, és terhelhetők.

5. lépés – Gondozás

A természetes fogakhoz hasonlóan az implantátumokat is alaposan gondozni kell. Ellenkező esetben ínygyulladás és ínytasakok alakulhatnak ki. Ezek hosszú távon károsíthatják az implantátumokat. A napi szájhigiénia mellett a professzionális fogtisztítás (PTC) a fogászati gyakorlatban a legjobb befektetés, amellyel biztosíthatja az implantátumok tartósságát.

Tipp:

Fogorvosa részletes információkat fog adni az implantátum gondozásáról, a tisztítószerekről és azok használatáról. A rendszeres ellenőrzések segítenek biztosítani az implantátum hosszú távú sikerét.

Az implantátummal történő kezelés
csapatmunkát jelent

A tökéletes fogászati esztétikát csak a páciensből, a fogorvosból és a fogtechnikusból álló csapat képes közösen elérni.
Csapatmunka

Ha a fogorvos nem hajt végre beültetést, konzultál egy szakosodott fogorvossal, szájsebésszel vagy fogszabályozó sebésszel, és részletesen megtervezi a kezelés menetét.

A fogorvos és az implantológus meghatározza a lehetséges kezelési alternatívákat, és megvitatja a legjobb megoldásokat. Nagyon hasznos a fogtechnikus bevonása a tervezés korai szakaszában.

A fogtechnikus a munkáját az egyéni körülményekhez igazítja, és a funkciókra, esztétikára és fonetikára összpontosít. A legtermészetesebb megjelenés érdekében a fog restaurációjának formáját, színét, lumineszcenciáját és átlátszatlanságát megfelelően tervezték

Ez az összetett munka kritikus hatással van a kezelés végső eredményére. A több hónapos gyógyulási szakasz után a kiváló minőségű és személyre szabott fogászati pótlás kerül behelyezésre.

Fogászati implantátum –
biztonságos, bizonyított és bevált

9 millió
millió behelyezett fogászati implantátum világszerte minden évben

A CAMLOG® és CONELOG® implantátumokat nagyon magas biotolerancia jellemzi. Tiszta titánból vagy kerámiából készülnek, és alkalmasak allergiás betegek számára is.

Az implantációs fogászat az elmúlt 30 évben szilárdan megalapozott tudományággá vált. A Német Fogászati és Szájgyógyászati Szövetség (DGZMK) 1982-ben tudományosan elismerte az implantátum-fogászatot. A hosszú távú vizsgálatok magas sikert mutattak.

4 millió
millió behelyezett fogászati implantátum Európában minden évben
1,3 millió
behelyezett fogászati implantátum Németországban minden évben

Biztonságos érzés

A tapasztalt és gyakorlott fogorvosok kiemelkedő eredményeket érnek el napjainkban a lehető legkevésbé invazív eljárás alkalmazásával.

A részletes előzetes vizsgálatok, a legmodernebb képalkotó technikák és a számítógépes navigáció biztosítják a legnagyobb biztonságot a műtét tervezésekor.

Különféle eljárások a helyi érzéstelenítéstől az éber altatásig vagy a hipnózistól az általános érzéstelenítésig optimális feltételeket biztosítanak a lehető legkíméletesebb kezeléshez.

Fogorvoskereső

Az alábbi térképen megtalálhatja a CAMLOG magyarországi referencia rendelőit. Ezek a fogászati implantátumok beültetésével foglalkozó szakrendelők mind a CAMLOG fogászati implantátumokról, mind a fogászati implantációról kimagasló tudással rendelkeznek.

Kérjen tőlük tanácsot bizalommal!

A CAMLOG márka partnerei és szerződött fogászati klinikái teljes körű szolgáltatást nyújtanak.

A partnerhálózatunk több száz elismert praxist ölel fel országosan, ezért a lenti referencia rendelők száma 2023-ig további partner rendelőkkel fog kiegészülni.

Így ön, biztos lehet benne, hogy a szájsebész szakorvossal való konzultáció, a legtöbb esetben praxislaborként működő partner fogászatoknál személyre szabott fogbeültetési terv mellé Ön kap egy előzetes, részletes árajánlatot is.

A jövőben a vezető stabilitás és az elsőrendű minőség és megbízható biokompatibilis megoldások mellett, nem kell lemondania a prémium minőségről, és partner rendelőinkkel kedvező csomag ajánlatok, és kiterjesztett garancia várja a Camlog implantátum felhasználókat.

A minősitett partner rendelőink a térképen világoskék ikonok, a referencia rendelőket sötétkék szín jelöli.

Ezek a fogászati implantátumok beültetésével foglalkozó szakrendelők mind a CAMLOG fogászati implantátumokról, mind a fogászati implantációról kimagasló tudással rendelkeznek.

Webshop kategóriák

Cég

Vevőszolgálat

6722 Szeged, Vitéz u. 9.
+36 62 424 379