0

A kosár üres!

Összesen
0,00 €

Sebészeti varróanyagok

Sebészeti varróeszközök

Az 1866-os alapítása óta a SERAG-WIESSNER hosszú utat járt be. Azonban a továbbra is családi tulajdonban álló gyártó gazdag történelmének ellenére sem a múltba tekint, hanem ezt a több évtizedes tapasztalatot vegyíti tudományos innovációval.

A bajorországi Naila-ban található SERAG-WIESSNER nem mindennapi hagyományokkal rendelkezik: a több mint 150 éves fennállásával a legrégebb óta aktív német sebészeti varróanyagokat előállító gyártónak tudhatja magát.

A 20. század elején a Carl Wiessner által alapított cég steril catgut tömeggyártásába kezdett. Az igazi áttörést azonban a WIESSNER és a SERAG cégek 1961-es egyesülése hozta el. Az új, Naila városában megépített gyárkomplexumnak köszönhetően a SERAG-WIESSNER dinamikus fejlődének indult.

Manapság a SERAG-WIESSNER számos orvoslásban használt anyagot gyárt: textil implantátumok, infúziós megoldások, és seböblítők is megtalálhatók a portfólióban. A cég világszerte elismert gyártója lett a fogászatban és a maxillofaciális sebészetben használt varrófonalaknak is.

Tekintse meg a SERAG-WIESSNER fogászatban és maxillofaciális sebészeti termékkatalógusát!
Katalógus megtekintése

Nem felszívódó varróanyagok

A SERAG-WIESSNER nem felszívódó sebészeti varróanyagok széles választékát kínálja. Ezek a varróanyagok számos kivitelben elérhetők a különféle indikációkhoz:

  • színezett és színezetlen,
  • szintetikus (polimer) és természetes (selyem),
  • monofil (monofil és pszeudo-monofil) és multifil (fonott, fonott bevonattal, sodrott).

Elérhető nem felszívódó varróanyagok

SUPRAMID (fekete és színezetlen)

Kisebb, 5-0 és 7-0 méreteknél ez a nem felszívódó, poliamid fonal monofil szerkezetű. A 4-0-nál nagyobb átmérőknél sodrott és bevont kivitelben készül (pszeudo-monofil).

A SUPRAMID kimagasló csomó biztonságot nyújt, és a kapillaritásmentes kialakítás miatt előszeretettel alkalmazzák a fogászatban és a maxillofaciális sebészetben.

SERAFLEX® (fekete és színezetlen)

A SERAFLEX® alapanyagául a selyemgumókból készített finom fonal szolgál. A nyers selyem fonalat gondosan befonják és bevonják, hogy vízhatlan legyen, és növekedjen az ellenálló képessége a természetes savakkal szemben.

A selyem, mint nem felszívódó sebészeti varróanyag évszázadok óta ismert az orvoslásban. Kimagasló rugalmassága, és remek kezelhetősége régóta ismert.

TERYLENE (zöld és színezetlen)

Ez a fonott, bevont, poliészter fonal az évtizedek során bizonyságot tett magas húzószilárdságáról.

SULENE® (zöld)

A nem felszívódó SULENE® fonal speciálisan fonott poliészterből készül.

A különleges bevonat minimalizálja annak kockázatát, hogy a varróanyag átvág a szöveten (ez a fonott varróanyagok egyik hátránya).

SERALON® (kék és színezetlen)

Ez a nem felszívódó poliamid fonal kifejezetten a puha és hajítható a többi monofil varróanyaghoz képest.

Emellett a SERALON® kiváló csomó biztonságot lehetővé tevő tulajdonságokkal is rendelkezik.

SERAPREN® (kék)

A SERAPREN® egy nem felszívódó monofil polipropilén fonal.

Sima és pórusmentes felülete miatt bőr varrásához is előszeretettel használják.

SERALENE® (kék)

A sima és pórusmentes felületének köszönhetően ez a nem felszívódó, monofil, polivinilidén fluorid (PVDF) anyagból készülő fonal optimálisan hatol át a szöveten.

A PVDF anyag nagyban hasonlít a politetrafluoretilénhez (PTFE).

SERAMON®

A páciens komfortérzet és a műtéti biztonság szempontjából a SERAMON® kiemelkedően megbízható kelléke szájsebészeti beavatkozásoknak. Ez a PTFE varróanyag rugalmas, és kimagasló húzószilárdsággal rendelkező monofil inert fonal. A SERAMON®-t kiválóan tolerálja az emberi szövet, valamint könnyedén csomózható.

Ezek a pozitív tulajdonságok a SERAMON® speciális anyagösszetételének köszönhetők. Az anyag rendkívüli puhasága miatt előszeretettel alkalmazzák a nyálkahártyában.

SERATAN® (kék és színezetlen)

A SERATAN® egy új fejlesztésű, plazma technológián alapuló monofil, poliamid varróanyag, amely egy vékony réteg titániummal kerül bevonásra.

Ennek köszönhetően az emberi test rendkívül jól reagál erre a varróanyagra.

Felszívódó varróanyagok

Számos megoldás áll rendelkezésre, ha az indikáció azt kívánja, hogy a varróanyag felszívódjon a szövetben. Különböző hosszban és átmérővel érhetőek el olyan varróanyagok, amelyek rövid, közepes, vagy hosszú távon szívódnak fel.

Elérhető felszívódó varróanyagok

SERAFFIT® (ibolya és színezetlen)

A kimagasló rugalmasságáról, és remek áthatolási tulajdonságairól ismert, poliglikol sav fonatokból készült SERAFIT® közepes távon (60-90 nap alatt) szívódik fel.

Nedves közegben is megbízhatóan megköthető, a kiváló csomó biztonság garantált.

SERAPID® (színezetlen)

A SERAPID® a SERAFIT®-hez hasonlóan rugalmas fonott szerkezettel rendelkezik, amely magas csomó biztonságot eredményez.

A SERAPID® kiemelkedik azonban a gyors felszívódási ideje miatt (30-42 nap). Ez a polimer váz molekulaláncának lerövidítésének eredménye.

SERAFAST® (ibolya és színezetlen)

Az olyan indikációknál, ahol rövid a sebgyógyulási idő, és a monofil varróanyagok előnyös tulajdonságai igazán számítanak , a SERAFAST® a legmegfelelőbb megoldás.

Ez a varróanyag anyagösszetételét tekintve poliglikol sav-kaprolaktonból készül, és puhaságáról ismerszik meg.

Varróanyag Felezési idő (napok) Felszívódási idő (napok)
SERAPID® 6-8 30-42
SERAFIT® 15-20 60-90
SERAFAST® 8-13 90-120

Erős és precíz tűk

A SERAG-WIESSNER varróanyagaihoz rozsdamentes acél tűk széleskörű portfóliója választható.

A rozsdamentes acélból készült attraumatikus tűk magas ellenállóképességgel és kiemelkedő behatolási tulajdonságokkal rendelkeznek.

300-as sorozatú acél

A SERAG-WIESSNER tűk alapanyagául a kiváló tulajdonságokkal rendelkező 300-as sorozatú, alacsony kéntartalmú ausztenites rozsdamentes acél szolgál.

Ez az acél kiváló hajlíthatósága miatt széles körben alkalmazott különféle sebészeti beavatkozásoknál.

Legnépszerűbb tűk a dentális és maxillofaciális sebészet területén:
19.561.13 cikkszámú Nerve-Canal Pliers
Kör keresztmetszetű sebészeti tű csiszolt heggyel
Háromszögletű keresztmetszettel rendelkező tű kívül elhelyezkedő vágóéllel és speciális heggyel
Háromszögletű keresztmetszettel rendelkező tű kívül elhelyezkedő vágóéllel

Praktikus csomagolás

A hagyományosnak mondható csomagolások mellett a SERAG-WIESSNER saját fejlesztésű ‘iQ box’ nevű innovatív, multifunkcionális csomagolási megoldása egy praktikus alternatívát biztosít a kombinált (tű+fonal) csomagolások területén.

Az iQ box egyszerűvé teszi a tű-fonal kombináció eltávolítását a csomagolásból, valamint minimalizálja a monofil varróanyagoknál gyakorta problémát jelentő memória effektust. Ez minimalizálja a véletlen csomózódás esélyét.

A speciális csomagolásnak köszönhetően a tű és a varróanyag azonnal beazonosítható. A varróanyag a csomagoláson belüli tárolás módjának köszönhetően remek kezelhetőséget biztosít.

  • Steril eltávolítás
  • Könnyű kezelhetőség
  • Jelentősen lecsökkentett memória effektus
  • Szkennelhető QR kód a steril csomagoláson

A varróanyag tárolásának optimalizációja miatt, valamint az innovatív kialakítás miatt az iQ box csomagolás 2013-ban elnyerte a Német Csomagolási Díjat (Deutsches Verpackungspreis) gyógyszerészeti és orvosi kategóriában.

Webshop kategóriák

Cég

Vevőszolgálat

6722 Szeged, Vitéz u. 9.
+36 62 424 379